30/10/2015 - Trends "Belasting op tweede verblijven aan de kust steeds meer onder vuur "

Ga naar beneden

30/10/2015 - Trends "Belasting op tweede verblijven aan de kust steeds meer onder vuur "

Bericht van DH1-53 op ma 2 nov - 18:52

Oostende volgt Koksijde
Een eigenaar van een tweede verblijf in Oostende ging niet akkoord met de belasting op tweede verblijven en bracht de zaak voor de rechtbank van eerste aanleg van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De rechtbank zei in haar vonnis van 24 juni 2015 dat de belasting van de stad Oostende in strijd is met het gelijkheidsbeginsel.
De rechtbank volgt de stelling van de belastingplichtige dat niet-inwoners door de tweede verblijfbelasting veel meer betalen dan het overgrote deel van de inwoners via de personenbelasting betalen, en dit terwijl de niet-inwoners wel al op gelijke wijze bijdragen via de opcentiemen op de onroerende voorheffing, ook al maken ze minder gebruik van de faciliteiten.
Daarmee sluit de rechtbank van Brugge zich aan bij de arresten de het hof van beroep in Gent en van het Hof van Cassatie die zich hebben uitgesproken over de belasting op tweede verblijven in Koksijde. Het verschil is dat Koksijde geen aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting toepast, terwijl dit wel het geval is in Oostende.

Lees verder op : http://trends.knack.be/daily-trends/belasting-op-tweede-verblijven-aan-de-kust-steeds-meer-onder-vuur/article-normal-621715.html

DH1-53

Aantal berichten : 14
Registratiedatum : 10-09-15

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum